Vliegvakantie Kroatie

Onze favoriete vakantiebestemmingen in Europa

Deel artikel

Op een klein, maar divers continent als Europa zijn de mogelijkheden voor een vakantie eindeloos en het kan daarom ook best lastig zijn om de allermooiste vakantiebestemming uit te kiezen! Houd je van lange bergwandelingen, drink je graag een drankje aan de Spaanse kust of ga je toch het liefst op stedentrip? Wij hebben alvast onze vijf favoriete vakantiebestemmingen in Europa op een rij gezet. 

De Kroatische kust

De kuststrook van Kroatië is erg lang en dat betekent dat er genoeg te ontdekken valt als toerist! Het is dan ook niet vreemd dat dit land de laatste jaren steeds populairder is geworden onder toeristen. Reis af naar het noordwesten van Kroatië en bezoek het pittoreske Pula, of reis af naar de regio Dalmatië. Hier kun je met de boot varen in Split of struin door het populaire Dubrovnik. Waar je ook voor kiest, je zult altijd uitzicht hebben op helderblauw water. 

Istanbul

De geschiedenis van Istanbul gaat ver terug en in deze stad waar het oosten en het westen elkaar ontmoeten valt dan ook genoeg te beleven. Na een wandeling langs een van de vele bazaars en een bezoek aan de Ayasofya kun je even bijkomen met Turkse koffie of thee en een stukje baklava. Reis af naar de andere kant van Europa en waan je even in een volledig andere wereld. 

Lapland

Ook het noorden van Europa is een absolute must-see! Zowel in de winter als in de zomer is Lapland een prachtige locatie. ’s Winters kun je je hier goed vermaken met een tochtje op de hondenslee of de sneeuwscooter, en met een beetje geluk krijg je ook het noorderlicht te zien! In de zomer kun je genieten van ongerepte natuur, bestaande uit bossen en meren.  

Andalusië

Helemaal in het zuiden van Spanje vind je Andalusië en deze regio heeft het allemaal! Zo vind je hier de mooiste stranden om even helemaal tot rust te komen, maar ook voor wie geïnteresseerd is in cultuur is hier van alles te zien. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Alhambra en het bijzondere Plaza de España in Sevilla. 

Toscane

Wie Italië zegt, zegt Toscane en het is niet zo vreemd dat dit een van de populairste regio’s van het land is. Met glooiende heuvels en charmante dorpen bevind je je hier in het hart van Italië. Bezoek het prachtige Florence met de bijzondere kathedraal, of ontdek het Italiaanse dolce vita in plaatsen als Montepulciano of Lucca. 

Gerelateerd nieuws

Goedkoop reizen en parkeren

Of je nou sportief op wintersport, of toch liever de zon opzoekt tijdens een fijne zon, zee en strandvakantie. Of je nou kiest voor een

Naar Kroatië met de camper

Kroatië is enorm populair geworden de laatste decennia. Ook had ik vele mensen gehoord dat zij dit een mooi fantastisch land vonden. Nadat vrienden van