Vliegvakantie Kroatie

De beste reistips voor een onvergetelijke reis naar Bali

Deel artikel

Bali wordt door veel mensen gezien als een van de mooiste eilanden van de  wereld. Het is hier een waar paradijs op aarde. Je vindt hier dan ook alles wat je zoekt als vakantieganger: paradijselijke stranden, lieve mensen, een indrukwekkende cultuur en ontzettend aardige mensen. De geschiedenis van Bali is net zo kleurrijk als haar cultuur en landschap. Vliegtickets naar Bali vind je vaak al vanaf €800 retour. Het leven ter plaatse is niet duur wat maakt dat je hier ook nog eens vrij voordelig vakantie kunt vieren.

Klimaat Bali

Bali heeft een tropisch moesson klimaat, met aangename dagtemperaturen tussen de 20 tot 33 graden Celsius. De zon schijnt de hele dag door. Het regenseizoen is van oktober tot maart. Dan kan de moesson zware buien brengen en is de luchtvochtigheid aan de hoge kant.

Juni-september wordt beschouwd als het droogste seizoen, met een lage luchtvochtigheid. Dit seizoen is daarom de meest populaire tijd om Bali te bezoeken. Natuurlijk wil iedereen in deze tijd naar Bali en daarom is het overal drukker en zijn de prijzen behoorlijk hoog.

Vakmensen

De Balinezen zijn bekwame ambachtslieden, met name in houtsnijwerk, zilver en andere metalen en voor hun vaardigheden in het weven van gouden en zilveren draden, alsmede voor het borduren van zijde en katoenen kleding. Het dorp Ubud, in het heuvelachtige gebied van Gianyar, is het artistieke en culturele centrum van Bali.

Cultuur en geloof

De Balinezen hebben sterke spirituele wortels en ondanks de grote toestroom van toeristen door de jaren heen, is hun cultuur nog altijd springlevend. De belangrijkste godsdienst is Agama Hindu Dharma; een unieke mix van hindoeïstische, boeddhistische, Javaanse en oude inheemse overtuigingen.

Toeristen

Bali heeft een heel scala aan verschillende omgevingen en activiteiten voor de toerist. Het rijke culturele erfgoed van het eiland is overal zichtbaar – in de tempels en paleizen, in de vele kleurrijke festivals en ceremonies. Het eiland Bali heeft het allemaal. Hier zijn enkele van de must sees op het eiland van God.

  • De stranden; Bali heeft vele witte zandstranden met palmbomen. Elk strand heeft zijn eigen kenmerken. Bekende stranden zijn: het strand van Kuta, Sanur Beach, Nusa Dua, Jimbaran Beach, Legian, Lovina.

Tempels en grotten;

Bali wordt ook wel het eiland van de duizend tempels genoemd. Hier volgen de populairste tempels. TIP → Zie ook: de mooiste 7 tempels van Bali.

  • Tanah Lot;

Deze tempel stampt uit de 15e eeuw. Tanah Lot tempel ligt op een grote rots aan de Balinese kust. Het is een zeer populaire toeristische tempel. Toeristen moeten entree betalen om naar de tempel.

  • Besakih Temple

Deze tempel wordt ook wel de Moeder Tempel genoemd en is Bali’s grootste hindoe-tempel gebouwd in de 11e eeuw. Het staat op 1000 met hoogte op de helling van de berg Agung.

  • Goa Gajah of Elephant Cave

Deze grot is een erfenis uit de 11e eeuw en werd 30 jaar geleden volledig opgegraven. De naam Elephant Cave is te danken aan de ingang van de grot, die lijkt op een grote olifant.

Landschap, bergen, meren en rijstterrassen;

  • Batur Mountain Lake

Dit meer is zeker een bezoek waard. Het ligt 1771 meter boven de zeespiegel en het is hier prachtig om te kijken de zonsopgang of zonsondergang. De berg is een actieve vulkaan.

  • Bedugul Lake

Dit is één van de bekendste toeristische bestemmingen in Bali. Dit meer heeft een breedte van 3,3 km2 en een diepte van maximaal 22 meter. Ideaal voor diverse watersporten zoals parasailing, kanoën, bananenboot varen, waterskiën, en dergelijke.

Een tempel genaamd Ulu Danoe, ligt aan dit meer en is zeker een bezoek waard. Daarnaast is er een Botanische Tuin; Kebun Raya Bedugul, waar je vele soorten exotische bloemen, orchideeën en groenten kunt bekijken.

Rijstterrassen

De rijstterrassen zijn het kenmerk van Bali en behoren tot de mooiste van de wereld.

Als je als toerist een dagtocht naar het platteland van Bali maakt, is het onvermijdelijk, dat je de prachtige rijstterrassen tegenkomt. Hoe hoger je komt op het eiland, des te spectaculairder de rijstterrassen worden. Het exotische smaragdgroen wat je dan te zien krijgt is overweldigend. Je ziet prachtige panorama’s en de meeste zijn, adembenemend.

Rijstbouw in Bali dateert uit het Neolithicum. De steile bergen en diepe kloven van Bali, maken natte rijstbouw moeilijk. Balinezen geloven dat Dewi Sri, de godin van de rijst, in elke stengel van de rijst huist en moet worden geëerd. Daarom kom je bij elke Sawa dan ook speciaal ingerichte heiligdommen tegen, die worden gebruikt om haar te eren.

De populairste rijstterrassen zijn te vinden in de omgeving van Ubud.

Cultuur en religie: Rituelen en Ceremonies, Balinese dansen;

  • Theater en dans zijn een belangrijk onderdeel van de Balinese cultuur. Balinese dansen zijn beroemd over de hele wereld en de Balinezen zelf nemen ze zeer serieus. Deze dansen zijn onlosmakelijk verbonden met de Balinese religie.
  • Rituelen en Ceremonies; Er gaat geen dag voorbij, zonder dat er ergens op een Bali een ritueel of ceremonie heeft plaatsgevonden. De meeste Balinezen geloven dat er geest in alles zit. En voor elke gebeurtenis in het leven, is dus een speciaal ritueel. In elke cyclus van het leven zijn er speciale rituelen. Een grote kans dus dat je tijdens je vakantie op Bali, een ritueel of ceremonie zult zien en meemaken.

Winkelen en Uitgaan: Kuta Square;

Er zijn veel winkelgelegenheden op Bali, maar de hit is Kuta Square. Daar vind je alles, van winkels, huizen, restaurants, cafés, hardrock café tot discopubs. Het is het toeristische gebied van Bali en zeer beroemd. Een must om te zien voor alle jonge, levenslustige toeristen.

Bali, het prachtige Indonesische eiland met zijn bergen, meren, groene rijstterrassen, duizenden tempels, warme temperatuur het hele jaar door, geeft je een heerlijk exotische gevoel, overal waar je bent. Een must see voor ieder mens.

Gerelateerd nieuws

Goedkoop reizen en parkeren

Of je nou sportief op wintersport, of toch liever de zon opzoekt tijdens een fijne zon, zee en strandvakantie. Of je nou kiest voor een

Naar Kroatië met de camper

Kroatië is enorm populair geworden de laatste decennia. Ook had ik vele mensen gehoord dat zij dit een mooi fantastisch land vonden. Nadat vrienden van