Vliegvakantie Kroatie

Waarom Split een van de populairste plekken van Kroatië is

Deel artikel

Voorheen boekten we allemaal massaal een vakantie in het zuiden van Frankrijk, Spanje of naar Italië. De laatste jaren is het o.a. steeds populairder geworden om een zonvakantie naar Kroatië te boeken met de plaats Split als een van de bekendste plekken. Waarom is deze plek zo in trek onder de toeristen? Daar leggen we op deze pagina mee over uit.

 

De hoogtepunten van SpiltSplit Kroatië

Ten eerste is Split de grootste en de belangrijkste stad van heel Dalmatië wat een provincie van Kroatië is. Verder is het natuurlijk op een zeer gunstige locatie gelegen aan de kust. De hele zomer geniet je hier van schitterend weer om heerlijk te bakken in de zon. In Split kom je dan ook veel verschillende stranden tegen waarnaar je vanuit het centrum zo naartoe loopt. Onthoud wel dat het er vaak erg druk is. Hoewel er meerdere stranden zijn, zijn het kleinere stranden waar je veel lokale bevolking en toeristen tegenkomt.

 

Een authentieke stad

Maar zonnen kunnen we op genoeg plekken en daarvoor hoeven we niet helemaal naar Split te reizen. Wat deze plek uniek maakt is de authenticiteit die de plaats door de jaren heen heeft weten te behouden. De stad bestaat uit vele smalle straatjes en veel witgekleurde huisjes. In de steegjes kom je veel winkeltjes, restaurants en andere plekken tegen wat het uniek en gezellig maakt. Ook aan het einde van je vakantie zal je het nog niet zat zijn om deze gezellige steegjes in de stad door te wandelen. Het centrum van de stad wordt gekenmerkt door het historische complex en het paleis van Diocletianus. Het centrum staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Evenementen en uitgaan in Split

Nog een reden waarom deze stad veel toerisme aantrekt is vanwege de vele evenementen die er worden georganiseerd. Een van de bekendere evenementen zijn de Nachten van Diocletianus. Tijdens dit evenement gaat de bevolking gekleed in kleding van de Romeinen de straat op en wordt er volop genoten van eten en drinken. Een jaarlijks evenement voor jongeren is het bekende muziekfestival Ultra Music Festival. Dit wordt over de hele wereld in verschillende landen gevierd en ook iedere zomer in het stadion in Split. Omdat dit evenement bijna een week aan de gang is trekt dit voorafgaand en erna al veel toeristen aan. Naast deze evenementen zijn er nog veel meer die er worden georganiseerd.

Split is ook een plek met een bruisend nachtleven. Hoewel veel mensen weten dat je er goed uit kunt gaan, is het voor de meeste mensen niet duidelijk hoe levend deze plek eigenlijk is. Er is voor iedereen wel wat te doen en te zien als het gaat om het uitgaan. De meeste uitgaansgelegenheden zijn te vinden rond de baai. Of je nou op zoek bent naar een rustige bar of naar een club om de hele avond los te gaan.

Met je partner of het gezin op vakantie

Op zoek naar een romantische vakantie met je partner. Ook dan zit je hier uitstekend. De vele terrasjes dichtbij het water en aan de andere kant het mooie uitzicht op het historische Split maken dit een uniek romantische plek om samen met je geliefde door te brengen. Na het boeken kunnen jullie er al vanuit gaan dat jullie een onvergetelijke vakantie zullen hebben.

Ook voor het hele gezin is het een uitstekende bestemming. Split is een uiterst veilige stad, je hebt er mogelijkheden om naar het strand te gaan en kunt uitgebreid culinair genieten. Met de vele activiteiten en excursies die er worden georganiseerd hoef je ook nooit stil te zitten. Bij de boulevard vind je veel kleine organisaties waar je activiteiten kunt organiseren.

Gerelateerd nieuws

Goedkoop reizen en parkeren

Of je nou sportief op wintersport, of toch liever de zon opzoekt tijdens een fijne zon, zee en strandvakantie. Of je nou kiest voor een

Naar Kroatië met de camper

Kroatië is enorm populair geworden de laatste decennia. Ook had ik vele mensen gehoord dat zij dit een mooi fantastisch land vonden. Nadat vrienden van