Vliegvakantie Kroatie

Kamperen op Kroatië? 3 leuke plekken voor een kampeervakantie!

Deel artikel

Wil je deze zomer kamperen in Kroatië en ben je op zoek naar leuke plekken voor een kampeervakantie? Stop dan met zoeken, want daar gaan we je in dit artikel bij helpen. Kroatië is een prachtig vakantieland en uitermate geschikt voor een gezellige kampeervakantie. Zo kun je er schitterend kamperen aan de kust, terwijl je ook kunt verblijven in het binnenland. Om je verder op weg te helpen delen we hieronder onze tips voor 3 leuke plekken voor een kampeervakantie in Kroatië.

1- Het eiland Krk

Het eiland Krk ligt in het noorden van het land, om precies te zijn in de Kvarnerbocht. Het eiland is per auto bereikbaar en staat bekend als een van de mooiste plekken om te kamperen in Kroatië. Er zijn een aantal leuke dorpjes om te bezoeken en met name de kuststroken zijn er van ongekende schoonheid. Zo kun je er heerlijk zwemmen in turquoise blauwe baaitjes en kun je voor relatief weinig geld genieten van een lekkere maaltijd. En het fijne is: op Krk zijn genoeg mogelijkheden om een fijn vakantie-adresje te vinden. Van luxe hotels tot fijne appartementen en gezellige campings: de mogelijkheden zijn eindeloos. Onze tip: boek een strand camping op Krk en je beleeft een vakantie om nooit meer te vergeten!

2- Dalmatië

Een andere leuke plek voor een kampeervakantie in Kroatië is de regio Dalmatië. Dit gebied ligt in het zuiden van het land en heeft een prachtige kuststrook. Er zijn vele kleine eilandjes om te bezoeken, maar ook op het vaste land is er van alles te zien en te beleven. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de gezellige steden Split, Trogir en Dubrovnik. Maar ook wanneer je wilt ontspannen, kun je er voor kiezen om mooie wandelingen te maken in de natuur of een boot te huren voor een onvergetelijke zeiltocht. Kortom, Dalmatie is een mooie regio waar zowel jong als oud zich prima een paar weken kan vermaken. Mocht je het te ver rijden vinden, dan kun je er ook bovendien ook voor kiezen om het vliegtuig te pakken en ter plekke een auto te huren. Ideaal!

3- Plitvice Meren

De laatste tip voor kamperen in Kroatie is een verblijf in het gebied rond de Plitvice Meren. Sowieso zijn de Plitvice Meren een geweldige bezienswaardigheid om te bezoeken, maar ook het binnenland van Kroatie is verrassend mooi. En het fijne is: in het binnenland is het vaak een stuk rustiger dan aan de kust. Zeker tijdens het hoogseizoen! Overigens is het wel aan te raden om je camping op tijd te boeken, want het aanbod qua campings is in deze regio iets beperkter. Dit wil overigens niet zeggen dat er geen leuke campings te vinden zijn.

Waar ga jij kamperen in Kroatië?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er tal van mogelijkheden om een mooie kampeervakantie in Kroatie te boeken. Weet jij al waar je naar toe wilt? Dan zijn we zeer nieuwsgierig naar jouw reactie. Laat dus even van je horen via een bericht onder dit artikel.

Gerelateerd nieuws

Goedkoop reizen en parkeren

Of je nou sportief op wintersport, of toch liever de zon opzoekt tijdens een fijne zon, zee en strandvakantie. Of je nou kiest voor een

Naar Kroatië met de camper

Kroatië is enorm populair geworden de laatste decennia. Ook had ik vele mensen gehoord dat zij dit een mooi fantastisch land vonden. Nadat vrienden van