Vliegvakantie Kroatie

Veelzijdig Kroatië

Deel artikel

 

Kroatië heeft een prachtige kustlijn van bijna 6.000 km met bijna 1200 eilanden die ervoor liggen waarvan er maar 66 bewoond zijn. Alleen dit is al een bezoekje waard om naar Kroatië te gaan maar daar blijft het niet bij, ook het binnenland heeft toeristen veel te bieden. Vele nationale parken, uitgestrekte bossen en prachtige watervallen zijn maar enkele voorbeelden van het natuurplaatje van Kroatië. Door het aangename Middellandse Zeeklimaat zijn de zomers in Kroatië aangenaam warm en veelal droog. Het eten in Kroatië is zeer populair want naast de standaard Europese gerechten zijn de grillgerechten van Kroatië heerlijk, net zoals de sardientjes en schapenkaas. Door het rijke visgehalte wat zich in de Adriatische Zee bevindt kun je in diverse steden in Kroatië genieten van verschillende soorten vis. Het eten in Kroatië is daarnaast goed te combineren met de heerlijke wijnen van Kroatië, de wijnbouw hier zorgt voor lekkere en gesorteerde wijnen. Deze wijnen behoren tot eeuwenoude traditie van Kroatische wijnbouwers, de bekendste wijnen van Kroatië zijn de rode wijnen als Merlot en Cabernet.

 

Wat je moet weten voordat je weggaat

Vele mensen weten wel dat Kroatië lid is van de EU maar vergeten daarbij dat in Kroatië nog niet overal betaald kan worden met de euro. Het kan onder andere wel bij tolhuizen aan de snelweg en in sommige hotels of bij excursies kan je betalen met de euro. Voor €1 krijg je in Kroatië ongeveer 7,50 kuna, dat is 7 kuna en 50 lipa, het is dan ook in Kroatië goedkoper om met kuna’s betaald. Check wel even voor vertrek wat de wisselkoers is want zo weet je wat de beste reistijd is om Kroatië te bezoeken. Verder is Kroatië over het algemeen geen duur vakantieland, in mei en oktober zijn er zeer scherpe aanbiedingen die het aantrekkelijk maken om naar Kroatië te gaan. Kroatië zorgt al jaren ervoor dat allerlei mensen dit fantastische land komen bezoeken, dat is ook helemaal niet gek omdat je in Kroatië voor bijna alles terecht kunt. Zo kun je:

  • Zonnebaden op de mooiste stranden
  • Hiken door ongerepte berglandschappen
  • 1200 eilanden bezoeken
  • Diverse watersporten beoefenen op diverse locaties
  • Genieten van het heerlijke lokale eten
  • Muziekfestivals en andere evenementen bezoeken voor alle leeftijden
  • Nachtleven proeven
  • Onvergetelijke vakantie ervaren voor elk budget

Op vakantie naar Kroatië

In Kroatië kun je voor allerlei soorten vakantie terecht, van strandvakantie tot familievakantie. Huur een zeilboot en vaar langs de prachtige kustlijn van Kroatië of wil je een huisdier meenemen op vakantie? Dat is geen probleem bij een vakantie in Kroatië, samen heerlijk genieten van uw droomvakantie en heerlijk relaxen. Mensen denken al snel dat je lang onderweg bent voor je van dit prachtige landschap kunt genieten maar dat valt hartstikke mee. Na een kleine 2 uur vliegen ben je al in heerlijk weg van huis en kun je zorgeloos genieten van de vakantie. Na 2 uur vliegen kun je al optimaal genieten van zonnig weer, heerlijk eten, diverse bezienswaardigheden en het nachtleven meemaken in dit prachtige land. En dit alles heb je al voor een scherpe prijs om een onvergetelijke vakantie te hebben. Kortom: geen reden om Kroatië aan je neus voorbij te laten gaan. Kroatië is dichterbij dan je denkt!

 

Gerelateerd nieuws

Goedkoop reizen en parkeren

Of je nou sportief op wintersport, of toch liever de zon opzoekt tijdens een fijne zon, zee en strandvakantie. Of je nou kiest voor een

Naar Kroatië met de camper

Kroatië is enorm populair geworden de laatste decennia. Ook had ik vele mensen gehoord dat zij dit een mooi fantastisch land vonden. Nadat vrienden van