Vliegvakantie Kroatie

Rondreis door Kroatië

Deel artikel

Een rondreis door Kroatië is prachtig, van begin tot einde

Een rondreis Kroatië maken is voor iedereen geschikt. Kroatië heeft prachtige plekken door heel het land die u het liefst allemaal in één vakantie wilt zien. Veel mensen maken een rondreis door Kroatië om alle prachtige plekken in het land te zien. Wilt naar Kroatië reizen met het vliegtuig maar wel een rondreis maken door het land? Dan is het handig om een auto te huren. Al hoewel het openbaar vervoer in Kroatië goed is geregeld, is het toch handiger om een auto ter beschikking te hebben. Met een auto kunt u zelf  bepalen waar u heen gaat en wanneer. Als u dan eenmaal in Kroatië bent wilt u ook de mooiste plekken zien en bezoeken.

Plekken die u gezien moet hebben tijdens uw rondreis door Kroatië

Kroatië heeft veel mooie plekken en is daarom ook een erg populair vakantieland onder de Nederlanders. De natuur van Kroatië is prachtig en doet veel mensen verbazen. Er zijn tal mooie plekken in Kroatië die u kunt bezoeken. Iedere vakantieganger heeft zo zijn eigen favoriete plekken in het land maar er zijn een paar plekken die u echt niet mag missen tijdens uw rondreizen door Kroatië.

  1. Plitvice meren

Een adembenemende plek in Kroatië zijn toch wel de
bekende KroatiëPlitvice meren. Het is zeker de moeite waard om deze plek te bezoeken tijdens uw rondreis door Kroatië. De Plitvice meren is een nationaal park met 16  turquoise meren. Er zijn niet alleen 16 meren maar ook meer dan 90 watervallen. Tijdens uw bezoek aan de Plitvice meren kunt u een wandeling maken door het park en alle bijzondere plekken zien van de Plitvice meren. Iets meer dan twee uur rijden van de Plitvice meren is het Krka park. Dit nationaal park lijkt op de Plitvice meren alleen is dit park een stuk kleiner. Wilt u een frisse duik nemen? Dan is het Krka park een betere bestemming.
In de Plitvice meren mag namelijk niet gezwommen worden en in het Krka park wel.

  1. Dubrovnik

Als u een echte Game of Thrones fan bent is Dubrovnik de stad die u absoluut moet bezoeken tijdens uw rondreis door Kroatië. In de stad Dubrovnik werden opnames gemaakt voor de serie Game of Thrones. Als u door de stad loopt herkent u plekken waar de serie is opgenomen. Ook als u geen fan bent van de serie is dit een hele mooie stad om te bezoeken. De stad ligt in het zuiden van Kroatië en is volledig ommuurd. Devrovnik heeft veel bezienswaardigheden die interessant zijn voor oudere maar ook voor jongere mensen. De stad is een historische stad waar veel bezienswaardigheden met de oorlog te maken hebben. De stad heeft een bijzondere geschiedenis waar nog steeds kenmerken van te zien zijn, waaronder de kenmerken van de Joegoslavische oorlog.

  1. Istrië

Istrië is het grootste schiereiland van Kroatië. Istrië bestaat uit indrukwekkende steden met historische plekken. Rovinj, Pula, Umag en Porec zijn de bekendste hotspots van Istrië. De stadjes staan bekend om de vele bezienswaardigheden en de bijzondere plekken. U kunt tijdens uw rondreis alle prachtige stadjes bewonderen en genieten van de oudheid van Kroatië. Istrië ligt aan de Adriatische Zee. U kunt een dag lekker aan de zee liggen en optimaal genieten van uw vakantie.

Het perfecte land om rond te reizen

Al met al is Kroatië een prachtig land, naar welke plek u ook gaat. U zult genieten van het prachtige land van het begin tot het einde van uw rondreis. Onderweg zult u ook mooie plekken tegenkomen met prachtige natuur. Aan de wegen van Kroatië zitten vaak restaurants waar u even kan stoppen voor een lekkere lunch of maaltijd. Neem een goede camera mee op uw rondreis waarmee u alle mooie plekken vast kan leggen en u er het hele jaar nog van kan nagenieten.

Gerelateerd nieuws

Goedkoop reizen en parkeren

Of je nou sportief op wintersport, of toch liever de zon opzoekt tijdens een fijne zon, zee en strandvakantie. Of je nou kiest voor een

Naar Kroatië met de camper

Kroatië is enorm populair geworden de laatste decennia. Ook had ik vele mensen gehoord dat zij dit een mooi fantastisch land vonden. Nadat vrienden van