Vliegvakantie Kroatie

Kroatië als vakantieland in de zomervakantie

Deel artikel

Kroatië is een zuid Europees land, de buren van Kroatië zijn Slovenië, Hongarije, Bosnië en Herzegovina, Montenegro en Servië. Ook ligt Kroatië aan de Adriatische zee, deze zee is de grens tussen Italië en Kroatië. In de stad Dubrovnik is het heerlijk weer, ook in het najaar. Je kunt in deze stad heerlijk wandelen door de steden, maar ook door de bergen. Wanneer het warm is ga je natuurlijk een dagje naar het strand in Dubrovnik. Dubrovnik ligt in het gebied Dalmatië, het is een havenstad. Het is ook de hoofdstad van de gelijknamige provincie. In Dubrovnik vind je erg veel bezienswaardigheden. Zo vind je er diverse stranden en grotten die je kunt bezoeken. Ook vind je er verschillende kerken, kathedralen en paleizen. Dubrovnik is een stad die je goed te voet of met de fiets kunt verkennen. Je vindt hier ook nog enkele kloosters en andere monumentale gebouwen die je kunt bezoeken en die zeker de moeite waard zijn om te bekijken en op de foto te zetten.

Een vliegvakantie naar Kroatië

Kroatië heeft meer te bieden dan de meeste mensen denken. Zo kun je zwemmen in een azuurblauwe zee, waar ook nog eens prachtige baaien en stranden zijn. In Kroatië kom je twee klimaten tegen, in de kust gebieden vind je een mediterraan klimaat en in de rest van het land vind je doorgaand landklimaat. Het land heeft een schitterende natuur, zo als je wel kunt zien op vele foto’s. ook zijn de Kroaten erg gastvrij en vriendelijk naar de buitenlandse gasten. Je kunt met het vliegtuig naar Kroatië gaan maar ook met de auto. Wanneer je met de auto gaat kun je beter onderweg een overnachting regelen. Ongeveer halverwege de rit, op deze manier kom je uitgerust aan in Kroatië en ben je minder moe dan wanneer je de hele rit in een keer uitzit. In Kroatië komen veel culturen samen, zo leven er veel Serviërs, Bosniërs, Roemenen, Hongaren, Slovenen en Tsjechen in Kroatië. Kroatië heeft erg veel meegekregen van de verschillende oorlogen, de historie van dit land is echter wel bewaard gebleven. Verder zijn er nog veel populaire regio’s in Kroatië, zo vind je Brac, Split, Krk, Pula en nog veel meer gebieden en plaatsen om te verkennen in Kroatië.

Hoe zit het thuis met mijn energierekening als ik op vakantie ga?

Als je op vakantie gaat, dan verbruik je thuis natuurlijk  geen energie. Je bespaart dus mooi een zakcentje op deze kosten. Wil je toch overstappen van energieleverancier omdat je misschien toch te duur zit? Ja dan gas en licht vergelijken bij diverse aanbieders en bekijk wat voor jou het beste is. Energieleveranciers hebben in sommige gevallen een energie aanbieding die gunstig voor jou kan uitvallen. En daar wil je zeker gebruik van maken wanneer je een tijdje op vakantie gaat. Enkele tips voordat je dat vliegtuig in stapt, zorg ervoor dat de meeste stekkers uit het stopcontact zijn en zet alle apparaten uit. Wij wensen je een fijne vakantie!

Gerelateerd nieuws

Goedkoop reizen en parkeren

Of je nou sportief op wintersport, of toch liever de zon opzoekt tijdens een fijne zon, zee en strandvakantie. Of je nou kiest voor een

Naar Kroatië met de camper

Kroatië is enorm populair geworden de laatste decennia. Ook had ik vele mensen gehoord dat zij dit een mooi fantastisch land vonden. Nadat vrienden van