Vliegvakantie Kroatie

Op vakantie naar het zuidelijke Kroatië!

Deel artikel

Op vakantie naar het zuidelijke Kroatië!

Kroatië is een land in het zuiden van Europa en voor 50% deel van de Balkanlanden. Onder de Balkanlanden horen o.a. nog meer het vasteland van Griekenland, Albanië, Bulgarije, Bosnië en Herzegovina, Macedonië, Montenegro, het noordelijke gedeelte van Servië, en Kosovo. In het westen van Kroatië ligt de Adriatische Zee, deze zee grenst aan Italië. De hoofdstad van Kroatië is Zagreb, deze stad vind je in het noorden van Kroatië. De stad ligt aan de rivier de Sava en vlakbij het gebergte Medvidnica. Andere bekende steden in Kroatië zijn Split, Osijek en Rijeka. Omdat Kroatië aan de Adriatische Zee ligt, heeft het een lange kustlijn en dus ook veel strand. Voor een lekkere strandvakantie ben je in Kroatië helemaal goed. Je kunt ervoor kiezen om op een camping te gaan staan, een appartement te huren of je kiest voor een all inclusive vakantie naar Kroatië.

Met welk vervoer ga ik naar Kroatië?

Er zijn verschillende manieren om naar Kroatië te gaan, zo kun je zelf gaan rijden, een autovakantie naar Kroatië dus. Het is fijn om je eigen auto bij je te hebben, zo kun je, je makkelijk verplaatsen en ook makkelijker op tripjes gaan. Je kunt er ook voor kiezen om een auto te huren, je gaat dan waarschijnlijk met het vliegtuig naar Kroatië en op het vliegveld kun je dan gelijk wegrijden met je gehuurde auto. Wanneer je een auto huurt heb je alle gemakken van je eigen auto en je bent ook nog eens meer uitgerust dan wanneer je zelf 15 uur in de auto hebt gezeten. Om stad en land te verkennen in Kroatië kun je met de auto gaan, maar je kunt ook scooters of fietsen huren. Zo kun je met je vrienden door de bossen en bergen gaan en mooie foto’s maken van het uitzicht wat je hebt. Om helemaal voor het uiterste te gaan, kun je ook met een busreis naar Kroatië. Je gaat dan met een grote groep mensen, die allemaal in dezelfde periode een vakantie geboekt hebben, op reis.

Bezienswaardigheden in Kroatië

Kroatië heeft een rijke geschiedenis en heeft dus ook erg veel kerken, kathedralen en basilieken die je tijdens je vakantie kunt bezoeken. De benaming kathedraal en basiliek komen allebei uit het Rooms Katholiek. Vaak weten we het verschil in deze twee niet, een kathedraal is de kerk waar de bisschop zetelt. De zetel is in het Latijns Cathedra, wat afleidt van kathedraal. Wanneer het Vaticaan vindt dat er bij een bepaalde Rooms Katholieke kerk in speciale gebeurtenis heeft plaatsgevonden, kan deze de naam Basiliek krijgen. Verder zit er geen speciale betekenis aan het woord basiliek, het is meer een soort waardering voor een kerk of kathedraal. Verder vind je naast alle kerken en kathedralen nog meer bezienswaardigheden in Kroatië. Zo is er het nationaal park Plitvicemeren. In dit park vind je meren en watervallen, het is een natuurreservaat en het is echt prachtig. Zo heeft Kroatië nog veel meer bijzondere plekjes om naar toe te gaan, fijne vakantie!

Gerelateerd nieuws

Goedkoop reizen en parkeren

Of je nou sportief op wintersport, of toch liever de zon opzoekt tijdens een fijne zon, zee en strandvakantie. Of je nou kiest voor een

Naar Kroatië met de camper

Kroatië is enorm populair geworden de laatste decennia. Ook had ik vele mensen gehoord dat zij dit een mooi fantastisch land vonden. Nadat vrienden van