Op vakantie naar Kroatië

Steeds meer mensen gaan op vakantie naar Kroatië de afgelopen jaren. Vakantiegangers laten steeds vaker landen als Turkije, Spanje, Italië en Griekenland achterwege bij het uitkiezen van een vakantiebestemming voor een zon vakantie. Maar waarom kiezen mensen steeds vaker voor Kroatië? In dit bericht behandelen wij een aantal bezienswaardigheden in Kroatië en bekijken we welke mogelijkheden er zijn om naar Kroatië op vakantie te gaan.

 

Bezienswaardigheden in Kroatië

Net als in andere Oost-Europese landen zijn er in Kroatië genoeg mooie bezienswaardigheden. Veel gebieden met historische waarde en ook veel eilanden met mooie uitzichten. Voorbeelden van bezienswaardigheden uit de geschiedenis zijn het Amfitheater van Pula (een arena waar vroeger gladiatoren met wilde dieren vochten). Een ander historisch object is het Kathedraal van Split, hier is een historische schatkamer te vinden en zijn middeleeuwse voorwerpen te zien. Ben je opzoek naar een minder historische vakantie? Dit kan ook! Er zijn genoeg plaatsen als het Nationaal Park Plitvicemeren, een prachtig park met de mooiste uitzichten!

 

 

Verblijfsmogelijkheden en vervoer

Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk de vraag hoe je naar Kroatië reist en waar je verblijft. Er zijn verschillende opties, zo kun je met de auto, de caravan of het vliegtuig en kun je verblijven op een camping, bungalowpark of in een hotel of appartement. Natuurlijk afhankelijk van wat voor vakantie je zelf wilt hebben. Wel hebben wij een aantal tips die over het algemeen gelden voor een vakantie in Kroatië.

 

Ben jij van plan om met de auto of caravan naar Kroatië te gaan? Bekijk dan nog een keer goed alle aanbiedingen op het internet rondom de vliegtickets naar het land. Over het algemeen zijn de tickets namelijk relatief goedkoper dan de kosten die je erbij krijgt tijdens het autorijden. Daarnaast zal het je een hoop stress schelen, je zit anders immers al snel 20 uur in de auto voor in Kroatië bent beland.

 

Je zou zeggen, als je niet met de auto of caravan komt, kun je toch ook niet op een camping gaan zitten? Het tegendeel kan in Kroatië, zo kan je gemakkelijk en eenvoudig tentjes huren en alsnog kamperen als je dit echt graag wilt. Anders kun je natuurlijk ook gewoon op een bungalowpark gaan zitten of een hotel of appartement nemen. Hotels of appartementen worden over het algemeen toch al aangeraden of soms zelfs al gecombineerd bij het kopen van een vliegticket. Als je dit combineert kun je overigens flink profiteren van kortingen! Let dus goed op zodra je jouw reis naar Kroatië boekt!

Bekijk alle reizen in Kroatie