Vakantie Kvarner

kvarner

 

Deze streek staat bekend om zijn mooie authentieke dorpjes die direct aan de kustlijn liggen. Het is een rustig gemoedelijk gebied waar heerlijk genoten kan worden van de gastvrijheid. Het gebied heeft naast het vasteland ook veel grote eilanden. Het heuvelachtige gebied van de Kvarner is voorzien van een prachtige flora en fauna. Van vroeger uit is de Kvarner een populaire vakantiebestemmingen waar stellen hun vakantie vieren, maar ook zijn er zeer geschikte accommodaties voor gezinnen met kinderen in de Kvarner baai. Deze streek beschikt ook over een aantal prachtige eilanden. Het bekendste en grootste eiland is Krk. Andere populaire bestemmingen zijn het eiland Losinj en de badplaats Opatija. De laatst genoemde badplaats staat vooral bekend om zijn vele villa’s en prachtige vakantiehuizen.

 

Geografie van Kvarner

De regio Kvarner ligt tussen de streken Istrië en Dalmatië in het Noorden van Kroatië. De streek omvat naast het vaste land vele kleine en grote eilanden, waarvan Krk en Cres de grootste eilanden zijn. Er zijn ook heel veel onbewoonde eilanden die behoren tot Kvarner. De kuststreek is er prachtig maar ook ruw door de Bora wind die er vooral ‘s winters waait. Kvarner is jarenlang onderdeel geweest van Italië en dat is overal nog terug te zien in deze regio. In deze prachtige streek is er enorm veel groen te vinden en zijn er mooie natuurgebieden, zoals het Nationaal Park Risnjak. De eilanden die behoren tot de Kvarner baai zijn goed te bereiken, Krk is bijvoorbeeld verbonden met een boogbrug aan het vaste land en de andere eilanden zijn per veerdienst of Catamaran te bereiken.

 

Klimaat in de Kvarner

In de Kvarner heerst een mediterraan klimaat en doordat er ongeveer 230 zonnige dagen zijn per jaar is het een ideale bestemming voor een zonvakantie Kroatië. Regendagen komen nauwelijks voor in deze streek en vooral op de eilanden Cres, Krk en Rab zal het weinig tot niet regen. De beste reistijd naar deze regio zijn de zomermaanden, maar ook in het voor en na seizoen is het weerbeeld goed te noemen voor een vakantie. De temperatuur in deze prachtige streek ligt gemiddeld tussen de 20 en 26 graden.

 

Ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen

Kvarner is de ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen in alle leeftijden. Er zijn enorm veel kindvriendelijke accommodaties te vinden in deze streek en vooral de eilanden zijn perfect voor een vakantie met kinderen. Geniet zelf van alle rust en de kinderen kunnen zich optimaal vermaken in de familievriendelijke hotels en appartementen. De meeste hotels en appartementen hebben de beschikking over zwembaden, speeltoestellen en een animatie team die de kinderen kunnen vermaken. Een dag vol plezier kan helemaal goed met de waterski kabelbaan op de zee bij Puntaska Draga. Zowel voor kinderen als ouderen is het gegarandeerd een dag vol plezier.

 

De accommodaties in Kvarner

Kvarner heeft prachtige accommodaties waar een vakantie in gehouden kan worden. Er zijn veel hotels en appartementen te vinden in deze streek, maar ook campings behoren tot de mogelijkheid om te verblijven. De omgeving van de accommodaties verschillen van direct aan het strand tot in een rustige groene omgeving. Er is voor iedereen wat wils qua accommodaties in Kvarner, want in iedere prijs klasse zijn hotels, appartementen en campings te vinden. Of het nu om een luxe, eerste klasse of middenklasse accommodatie gaat alles is mogelijk.

Bekijk alle reizen in Kvarner