Korcula

Korcula

 

Korcula is een eiland dat te bereiken is via een vaarroute die vanaf Dubrovnik start. De totale vaarroute naar het eiland duurt ongeveer anderhalf uur, maar dan is het mooiste eiland van Kroatië ook bereikt. Korcula staat voornamelijk bekend als de geboorte plaats van Marco Polo, al is dit nooit bewezen dat Marco Polo hier geboren is. Korcula behoorde altijd tot Italië en dan tot de regio Venetië. Voor velen is Korcula één van de mooiste eilanden van de wereld en staat het in de top tien van paradijselijke eilanden. Op deze lijst staan ook eilanden als de Malediven, Seychellen en de Balearen. He eiland staat naast dat het wonderschoon is ook bekend om de vele olijfboomgaarden en de lokale Kroatische wijn. Het is niet gek dat Korcula tot één van de meest populaire eilanden behoort, want het is enorm bebost en heeft prachtige stranden en heel veel pittoreske dorpjes. De accommodaties op het eiland verschillen nogal, er staan hotels maar er zijn ook bungalow parken en campings waar en prachtige vakantie op door gebracht kan worden. Het klimaat op het eiland is perfect en de temperatuur zal vrijwel nooit boven de 30 graden komen, al heeft het eiland wel 3000 zonuren per jaar. Dit is natuurlijk perfect voor een zonvakantie naar Kroatië.

 

Bezienswaardigheden op Korcula

Korcula is een eiland met een rijke geschiedenis en dit heeft ook te maken met het feit dat het eiland vroeger bij Italië hoorde. Er zijn nog steeds invloeden te zijn van die tijd al is het eiland in de loop van de jaren enorm toeristisch geworden. De bezienswaardigheden op het eiland zijn voornamelijk oude stadskernen zoals Korcula stad, Blato, Lumbarda en Vela Luka. Korcula stad moet iedereen die het eiland aan doet vooral gezien hebben, deze oude stadskern is omringd met een stadsmuur vanuit de 13e eeuw. Blato staat bekend als de stad die als een soort van amfitheater tegen een heuvel is gebouwd. Hier werden vroeger wijngaarden gehouden aar door een virus is het niet meer mogelijk hier wijnstokken te planten. Lumbarda staat bekend om de lokale wijn en als toerist is het hier heerlijk genieten op één van de rustige stranden. Vela Luka is een oude havenstad en hier zijn prachtige baaien te bewonderen en er kan genoten worden van het heldere zeewater.

 

Toerisme op het geliefde eiland

Het eiland is een zeer geliefde vakantiebestemming bij toeristen doordat het eiland veel natuurschoon heeft, zoals de prachtige stranden. Het aanbod accommodaties op het eiland zijn enorm en hierdoor is er meer dan genoeg plaats voor alle toeristen. De accommodaties die geboekt kunnen worden variëren in resorts, campings, hotels, vakantiehuizen en pensions. Ook het aangename klimaat speelt een belangrijke rol waarom toeristen graag naar Korcula op vakantie gaan. Een vakantie Kroatië in deze streek zal een ieder aanspreken.