Kaart

kroatie kaart

 

De kaart van Kroatië laat duidelijk zien dat het land omringd word door andere landen en dat het land voor een groot deel aan de Adriatische Zee ligt. In het zuiden van Europa is het land Kroatië gelegen. De officiële benaming van het land is Republiek Kroatië. Het land word omringd door andere landen zoals Slovenië en Hongarije in het noorden, Montenegro en Bosnië en Herzegovina in het zuiden en in het oosten word het land begrensd door Servië. De gehele westkant van Kroatië grenst aan de Adriatische Zee. Kroatië kan verder onderverdeeld worden in 5 verschillende regio’s namelijk Istrië, Kvarner, Dalmatië, Slavonië en Centraal Kroatië. In de regio’s liggen belangrijke steden, waarvan één stad op de Werelderfgoedlijst staat van UNESCO.

 

Steden van Kroatië

Kroatië heeft een aantal mooie steden die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens een Kroatië vakantie. De hoofdstad van het land is Zagreb en ligt in de regio Centraal Kroatië, hier bevindt zich ook de luchthaven Zagreb. Andere belangrijke steden die gelegen zijn in dit mooie land zijn Split, Rijeka, Pula, Porec, Zadar, Makarska en Dubrovnik de stad die opgenomen is op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In totaal bevinden er 4 vliegvelden in Kroatië te weten in Split, Zagreb, Pula en Zadar.

 

Regio’s en bezienswaardigheden op de kaart

Kroatië is onderverdeel in 5 verschillende regio’s en iedere regio kenmerkt zich door een eigen landschap en prachtige bezienswaardigheden. De regio Istrië is een schiereiland in het noordwesten van Kroatië en kenmerkt zich door het met bos bedekte Ucka gebergte. De regio Kvarner ligt tussen de regio’s Centraal Kroatië, Istrië en Dalmatië in aan de Adriatische Zee, vooral de prachtige kust is een kenmerk van Kvarner. Dalmatië word door heel veel mensen gezien als de mooiste regio van het land en dat komt mede door de stad Dubrovnik. In het noordoosten van Kroatië is Slavonië gelegen deze regio word omringd door verschillende andere landen en de regio Centraal Kroatië. De laatste regio is Centraal Kroatië en hier bevindt zich de hoofdstad Zagreb. Vooral de hooglanden zijn hier een kenmerk. De bezienswaardigheden op de kaart van Kroatië liggen verspreid over het hele land. De bezienswaardigheden verschillen van oude steden tot natuurparken of oude gebouwen. Heel veel bezienswaardigheden van Kroatie staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Kroatië is een perfect vakantieland voor vakantiegangers die van een culturele vakantie willen genieten.

 

Eilanden van Kroatië

Kroatië heeft in de Adriatische Zee een enorme hoeveelheid eilanden liggen en de meeste eilanden zijn onbewoond en hebben een prachtige ongerepte natuur en hebben vaak de beschikking over prachtige stranden. Eilanden die wel bewoond zijn zijn ook over het algemeen toeristische trekpleisters zoals de eilanden Hvar, Krk, Brac, Korcula en vele andere prachtige eilanden. In totaal telt Kroatië maar liefst bijna 1200 eilanden.