Vakantie Istrie

istrie
Istrië is één van de bekendste streken in Kroatië en het is het grootste schiereiland in de Adriatische Zee. Jaarlijks gaan hier duizenden Nederlanders naartoe voor een overweldigende Kroatië vakantie. Istrië heeft een lange en mooie kuststreek. De kustlijn is ruig, dit levert fantastische beelden op. Aan de kustlijn zijn vele baaien te vinden met karakteristieke badplaatsen. Ook zijn er hotels en luxe resorts gevestigd langs de mooie kust. Het binnenland van Istrië staat bekend om zijn mooie golvende landschap en prachtige natuur. Istrië is de ideale vakantieplaats voor jong en oud om er een vakantie Kroatië te vieren. De ideale maanden zijn juni, juli en augustus maar er kan ook goed een vakantie gevierd worden in de maanden april, mei, september en zelfs in oktober. In deze maanden is het wat rustiger in Istrië maar zeker niet minder mooi. Deze regio is het meest kindvriendelijk van Kroatië en hierdoor zijn er in de zomermaanden veel gezinnen te bekennen die hier een vakantie vieren.

 

Geografie van Istrië

In het noordelijke gedeelte van Kroatië is het schiereiland Istrië gelegen. Deze Kroatische regio behoorde tot aan de tweede wereld oorlog bij Italië. Veel van de plaatsen die in deze streek liggen hebben dan ook een Italiaanse en een Kroatische naam. Ook heeft Istrië veel Romeinse invloeden. De Romeinen hebben hier jaren gezeten. Er zijn nog veel dingen zichtbaar uit de Romeinse tijd. Het amfitheater in Pula is hier een goed voorbeeld van. Ook in Porec en Rovinj is nog veel zichtbaar uit deze tijd. Zoals eerder beschreven is de kustlijn van Istrië ruw. Er zijn hier dan ook veel rots en kiezel stranden te vinden. Het binnenland van Istrië is heel anders dan de ruwe kustlijn. In het binnenland overheerst het heuvelachtige landschap en de mooie natuur. Verder zijn er veel prachtige pittoreske dorpjes hier te vinden. Het binnenland van deze streek wordt gezien als een schilderachtige omgeving.

 

Klimaat van Istrië

Istrië kent een mediterraans klimaat. Het klimaat in Kroatië kan sterk verschillen. Daarom is een vakantie in Kroatië voor een ieder geschikt. Er zijn ook regio’s in het land waar je te maken krijgt met het zeeklimaat. Istrië is één van de prettigste regio’s van Kroatië wat betreft het vakantieklimaat. In de zomermaanden kan het er ontzettend warm worden. De gemiddelde temperatuur ligt in juli en augustus rond de 26 graden. In de maanden mei, juni en september ligt de temperatuur rond 20 graden. De temperatuur in Istrië ligt 240 dagen per jaar boven de 10 graden.

 

Istrië geschikt voor jong en oud

Istrië telt de meeste kindvriendelijke accommodaties van Kroatië. Veel accommodaties zijn afgestemd op een vakantie met kinderen. Dit zijn zowel hotel, bungalows, campings en appartementen. Er zijn veel speeltuinen, binnen en buitenzwembaden en niet te vergeten hebben veel accommodaties een animatie team. De stranden van Istrië lopen vrij geleidelijk af, hierdoor kunnen kinderen veilig de zee ingaan. Voor de wat ouderen kinderen zijn er plateau stranden. Aan deze plateau stranden zijn veel glijbanen en speeltoestellen gekoppeld waardoor ieder kind zich goed kan vermaken. Rondom het strand zijn er tal van eet en drink gelegenheden te vinden. Er zijn een aantal hotels, resorts en appartementen in Istrië die over een eigen privézwembad beschikken. Istrië is de ideale vakantiebestemming in Kroatië voor jong en oud en hierdoor uitermate geschikt voor een vakantie met de kinderen.

 

Bezienswaardigheden en uitjes in Istrië

In de stadscentra van de de verschillende dorpjes is veel te beleven. De vele dorpjes en badplaatsen gelegen aan de kust van Istrië hebben de beschikking over vele leuke kleding en sieradenwinkeltjes.
Ook beschikken de meeste stadscentra over veel gezellige restaurants en cafés. Hier hangt nog echt de mediterraanse sfeer. Hier kan men lekker genieten van de heerlijke Kroatische keuken. In de zomermaanden kan men op het terras genieten van de zonsondergang. De belangrijkste badplaatsen van Istrië zijn Pula, Rovinj en natuurlijk Porec. Istrië biedt veel meer dan alleen maar leuke dorpjes met winkeltje en uitgaansmogelijkheden. Er zijn ook tal van bezienswaardigheden, voorbeelden hiervan zijn het Nationaal Park Brioni, het amfitheater in Pula, het Limski kanaal en het adrenaline park Umag. De bezienswaardigheden zijn zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens een Kroatië vakantie.

Bekijk alle reizen in Istrie