Informatie over kroatie

kroatie

 

De bekendste streken in Kroatië zijn Istrië en Dalmatië. Istrië staat bekend om haar vele mooie en schone baaien langs de kustlijn. De kust is vooral rotsachtig in de streek Istrië en de stranden zijn voornamelijk voorzien van kiezelzand stranden. De bekende toeristische plaatsen die hier te vinden zijn liggen voornamelijk langs de kustlijn. De bekendste plaatsen zijn Rabac, Porec, Pula, Medulin en Umag. Dalmatië staat vooral bekend om het natuurpark dat er gelegen is de biokovo. De meest bezochte plaatsen in de Dalmatië zijn Makarska, Sibenik, Pag en Cavtat.

 

Cultuur in Kroatië

De ligging van Kroatië heeft veel te maken met de vele verschillende culturen die er heersen. De cultuur in Kroatië is rijk en heeft veel diversiteit door de veel verschillende landen die dit hebben beïnvloed. De Kroatische cultuur kan het beste omschreven worden als een Centraal Europees en Mediterraan cultuur met invloeden en kenmerken van de Balkan. Door de oudheid van de Kroatische cultuur is er in het land veel terug te vinden van deze oudheid in de cultuur. Kroatië heeft naast een mooie oude cultuur ook een hele diverse eigen keuken met invloeden van alle omringende landen. Kroatië is het ideale land om er een rondreis door te maken. Wilt een goedkope rondreis boeken naar Kroatië? Bekijk dan de website GoedkopeRondreis.com

 

Praktische informatie Kroatië

Om naar Kroatië te reizen moet u in het bezit zijn van een geldig paspoort of van een geldig Nederlands identiteitskaart bij binnenkomst van het land en wanneer u weer huiswaarts keert. De munteenheid in Kroatië is de Kroatische Kuna of terwijl de HRK. In Kroatië kan er bij de meeste geldbanken geld opgenomen worden met de Nederlandse pinpas. Ook kan er met de creditkaart betaald worden bij de meeste winkels en restaurants.

 

Vliegvakantie Kroatië

Via de meeste reisaanbieders zijn er vliegvakanties te boeken naar het land Kroatië. Bij een dergelijke vliegvakantie zit vaak bij de prijs inbegrepen de vlucht en de accommodatie. De accommodatie kan verschillen en is naar eigen keuze te boeken, zo kan je een vliegvakantie naar Kroatië in een hotel, appartement, vakantiehuis of op de camping boeken. Er is ook de mogelijkheid om een losse vlucht te boeken naar Kroatië wanneer deze mogelijkheid van reizen niet wordt aangeboden bij de reisaanbieder.

 

Hotel of appartement

krkVoor een vliegvakantie naar Kroatië zijn er diverse mogelijkheden om te verblijven in dit prachtige land. Zo kan er gekozen worden voor een hotel of appartementen complex die vaak centraal gelegen zijn rondom het toeristische gebeuren. De hotels en appartementen complexen zijn voor zien van sterren en in Kroatië gaan de sterren van minimaal 2 naar maximaal 5 sterren. Naast een verblijf in een hotel of appartement kan er ook gekozen worden voor andere alternatieven zoals een camping, vakantiehuis, villa’s of caravan. Deze zijn meestal iets verder gelegen van alle toeristische attracties, maar ze zijn wel gelegen op hele mooie en rustige plekken. De accommodatie zijn te boeken bij verschillende aanbieders en elke aanbieder heeft haar eigen aanbod vakanties naar Kroatië.

 

All inclusive Kroatië

Door het populairder worden van Kroatië komt hier ook steeds meer de intrede van de all inclusive vakantie. Verschillende reisorganisaties bieden al meerdere all inclusive Kroatië bestemmingen aan. De all inclusive formule zorgt ervoor dat u op de plaats van bestemming in de accommodatie onbeperkt volgens de voorwaarden van de accommodatie kunt genieten van het eten, drinken, sport aanbod en vele andere luxe extra’s. Zowel in de streek Istrië als in de Dalmatië zijn meerdere hotels te vinden die volgens de all inclusive formule te werk gaan.