Belangrijke reisadviezen Kroatie

Kroatie is een leuk en divers land om naar toe te gaan op vakantie. Door de centrale ligging in Europa trekt het land veel toeristen naar zich toe. Verder grenst het voor een groot deel aan land, maar ook voor een heel groot aan de middellandse zee. Waar moet je rekening mee houden als je naar Kroatie gaat? We geven je graag wat handige reistips.

 

 Goede reisverzekering

Ten eerste is het belangrijk dat je een goede reisverzekering hebt. Dit is meer een algemene tip. Zorg dat je een goede dekking hebt, waarbij al je bagage en andere spullen goed verzekerd zijn. Kroatie is een idaal land om een fly en drive te doen. Controleer dan ook goed hoe het zit met de verzekering met betrekking tot de huurauto voor als je hier, in het ergste geval, een ongeluk mee krijgt. Wanneer je een doorlopende reisverzekering hebt afgesloten, heb je dit vaak een tijd geleden gedaan. Het is aan te raden om dan alle voorwaarden hiervan nog eens even goed erbij te pakken en ervoor te zorgen dat je alle risico’s gedekt hebt.

 

 Vaccinaties kroatie

Ook voor Kroatie is het belangrijk dat je verschillende inentingen neemt. De meest aanbevolen inentingen zijn DTP en Hepatitis A. Je wilt natuurlijk voorkomen dat jij zelf of je kinderen ernstig ziek worden. Het herstel van deze virusinfecties duurt vaak maanden. Dit kun je dus het beste voorkomen door een afspraak te maken bij de lokale GGD voor de vaccinaties. Bekijk hier een handig overzicht van alle aanbevolen vaccinaties voor Kroatie

 

 Homoseksualiteit

Het is handig om te weten dat ze in kroatie homoseksualiteit niet algemeen accepteren. Wees dus voorzichtig met je uitingen hierover. Mocht je zelf homoseksueel zijn, wees dan behoed hierop. Helaas is het nog steeds zo dat in vele landen dit niet geaccepteerd wordt. Waar nog steeds naar gestreeft wordt vanuit Amnesty International.

 

 Onveilige gebieden

In Koratie heb je een aantal onveilige gebieden. Hiermee bedoelen we dan vooral gebieden die nog landmijnen van de vroegere oorlogen bevatten. Dit is vooral in de Bergen. Gelukkig heeft kroatie deze gebieden goed in kaart gebracht en waarschuwt de toeristen door middel van borden en verschillende informatieve websites.